Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-21 10:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/sankt-hastighet-i-hallandsastunneln-efter-rapporter-om-vibrationer/

Ekonomi

Sänkt hastighet i Hallandsåstunneln efter rapporter om vibrationer

Vibrationerna ska ha känts när SJ-tågen var på väg in i respektive ut ur tunnlarna. Bilden tagen den 21 september 2015, då projektet var inne i slutskedet.
Vibrationerna ska ha känts när SJ-tågen var på väg in i respektive ut ur tunnlarna. Bilden tagen den 21 september 2015, då projektet var inne i slutskedet. Foto: Stig-Åke Jönsson / TT

Sänkt hastighet gäller sedan en vecka för alla tåg som passerar genom Hallandsåstunneln. Rapporter från lokförare om vibrationer vid in- och utfart från tunnlarna ligger bakom beslutet. ”Vi kan inte gå ut med de teorier vi har om vad det handlar om, förutom att det inte rör säkerheten”, säger Erik Lööv, projektchef vid Trafikverket, till DN.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in