Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-26 16:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/sankt-hastighet-i-hallandsastunneln-efter-rapporter-om-vibrationer/

EKONOMI

Sänkt hastighet i Hallandsåstunneln efter rapporter om vibrationer

Vibrationerna ska ha känts när SJ-tågen var på väg in i respektive ut ur tunnlarna. Bilden tagen den 21 september 2015, då projektet var inne i slutskedet.
Foto: Stig-Åke Jönsson / TT

Sänkt hastighet gäller sedan en vecka för alla tåg som passerar genom Hallandsåstunneln. Rapporter från lokförare om vibrationer vid in- och utfart från tunnlarna ligger bakom beslutet. ”Vi kan inte gå ut med de teorier vi har om vad det handlar om, förutom att det inte rör säkerheten”, säger Erik Lööv, projektchef vid Trafikverket, till DN.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.