Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 20:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/sas-har-skulder-pa-58-miljarder/

EKONOMI

SAS har skulder på 58 miljarder

Ett SAS-plan på Arlanda.
Ett SAS-plan på Arlanda. Foto: Magnus Hallgren

SAS skulder uppgår till 58 miljarder kronor, medan de likvida medlen ligger på knappt 8 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande från flygbolaget.

TT Text

Flygbolaget SAS och dess dotterbolag som omfattas av Chapter 11-processen i USA kommer inom kort att lämna finansiell information till den amerikanska konkursdomstolen, skriver flygbolaget i ett pressmeddelande.

I samband med det offentliggörs viss finansiell information redan nu. I pressmeddelandet framgår att flygbolagets intäkter, under perioden 1 november 2021 till 30 juni 2022, var 19 miljarder kronor. Tillgångarna var på 60 miljarder, och skulderna nästan lika mycket: 58 miljarder.

De likvida medlen låg på 7,8 miljarder.

SAS har ansökt om konkursskydd i USA, ett så kallat Chapter 11-förfarande. Förfarandet innebär att SAS under en begränsad tid behöver omstrukturera sin ekonomi för att kunna betala av sina skulder. SAS behöver även ta in 9,5 miljarder kronor från investerare.

Flygjätten kommer att redovisa sin tredje kvartalsrapport den 26 augusti.

Ämnen i artikeln

SAS
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt