Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-16 22:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/sas-lagger-ned-direktflyget-fran-arlanda-till-los-angeles/

Ekonomi

SAS lägger ned direktflyget från Arlanda till Los Angeles

Foto: Johan Nilsson/TT

SAS lägger ned sin direktlinje från Arlanda till Los Angeles från årsskiftet. Flygningen kommer i stället att gå från Köpenhamn.

– Jag tror att det får stora konsekvenser för näringslivet, säger Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare. 

– Det finns en stor efterfrågan från våra resenärer att flyga till Los Angeles från Köpenhamn som vi nu kan möta med en attraktiv tidtabell, säger Karl Sandlund, bolagets kommersielle direktör i ett pressmeddelande.

SAS kommer att flyga från Köpenhamn till Los Angeles från och med januari , och menar sig ha planerat för goda anslutningar från Arlanda. Från mars blir det dagliga avgångar från Köpenhamn, mot i dag sex dagar i veckan.

– SAS har en stark närvaro på alla stora skandinaviska flygplatser. För oss är det viktigt att se över alla våra linjer kontinuerligt för att kunna optimera rutterna för våra passagerare, säger Karl Sandlund.

På Stockholms handelskammare reagerar man starkt på nyheten.

– Det är ett väldigt tråkigt besked. Jag tror att det får stora konsekvenser för näringslivet, säger Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare, till DN.

Han berättar att direktlinjer är viktiga för näringslivet och därmed tillväxten både i Stockholm och i resten av Sverige. Los Angeles är enligt honom en viktig knutpunkt när det gäller de kreativa näringarna i USA. 

– Det är ett viktigt kreativt kluster. Vi behöver direktlinjer till alla viktiga kluster i USA. New York i all ära, men Los Angeles har en viktig nyckelroll för näringslivet, säger Andreas Hatzigeorgiou vidare.

Läs också: SAS behöver inte betala för flygstrejken