Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-04 22:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/sas-okar-kapaciteten/

Ekonomi

SAS ökar kapaciteten

Sakta men säkert släpper flygbolaget SAS på trafiken. Från juli tillkommer Milano, Rom, Split och Faro. 

– Men det är fortfarande bara på en nivå som ligger på 30 procent av förra sommaren, säger SAS presschef Freja Annamatz.

TT Text

Kapaciteten ökas från 30 flygplan till drygt 40 i juli, och fortsatt långt ifrån de 160 plan som normalt brukar användas. En rad internationella flygningar till flera destinationer återupptas. Från Oslo handlar det bland annat om exempelvis isländska Reykjavik.

Från Stockholm tillkommer de italienska orterna Milano och Rom, Split i Kroatien och portugisiska Faro. Och det blir bara några enstaka turer, till Faro exempelvis bara en i veckan.

Många svenskar har sommarboenden, familjer som de vill kunna åka till, enligt Annamatz. I Split lockar båtlivet.

Efterfrågan ser lite olika ut i de tre skandinaviska länderna, bland annat som en konsekvens av att svenskar i större utsträckning är portade från flera länder eftersom smittspridningen anses vara större i Sverige.

Den efterfrågan som finns påverkas av de restriktioner som finns, säger Freja Annamatz.

Läs mer: SAS återbetalning kan dröja 

Ämnen i artikeln

SAS
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt