Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-24 13:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/sas-pandemin-skapar-stor-osakerhet/

EKONOMI

SAS: Pandemin skapar stor osäkerhet

Foto: Patrik C Österberg/TT

Utvecklingen av omikronvarianten av covid-19 innebar nya problem för flygbolaget SAS i december.

TT Text

”Vi fortsätter att påverkas av pandemin och står inför en oförutsägbar framtid, vilket innebär att vi måste kunna reagera snabbt på förändringar i efterfrågan”, skriver Anko van der Werff, vd för SAS i ett pressmeddelande.

SAS flög i december 2021 nästan en miljon passagerare, en ökning med mer än 150 procent jämfört med december 2020, enligt flygbolaget.

Kapaciteten ökade också med mer än 150 procent, vilket i princip var en oförändrad nivå jämfört med november 2021.

Kabinfaktorn, som visar hur välfyllda flygplanen i trafik är, lyfte i december till 57 procent, en förbättring med 24 procentenheter jämfört med december förra året.

Läs mer: Nyzeeländskt bolag toppar flygsäkerhetsrankning

Ämnen i artikeln

SAS
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt