Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-22 03:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/schemalagda-raster-gav-farre-sjukskrivningar/

Ekonomi

Schemalagda raster gav färre sjukskrivningar

1177 Vårdguiden har infört schemalagda raster för personalen. Foto: Fredrik Sandberg/TT

1177 Vårdguiden har infört schemalagda raster för personalen. Det har lett till färre sjukskrivningar, rapporterar Sveriges Radio.  

– Som arbetsgivare har vi sett att tillgängligheten har ökat, säger Anette Wollin, enhetschef på 117 Vårdguiden i Skövde.

Trötta sjuksköterskor och långa väntetider för de som ringer. Situationen behövde förbättras för de anställda på 1177 Vårdguiden. För tre år sedan införde de schemalagda raster i stället för flexibla. 

– Sjuksköterskorna upplever att de är mer koncentrerade och piggare. De gör säkrare bedömningar. Som arbetsgivare har vi sett att tillgängligheten har ökat, vi besvarar lika många samtal men på kortare tid, säger Annette Wollin till Sveriges Radio.  

Samtidigt fortsätter flexibla arbetsdagar vara trendigt. Men åsikterna går isär om vilken typ av rast som är mest effektiv. Enligt Torbjörn Åkerstedt, senior professor på Stressforskningsinstitutet vid Stockholms universitet, är det bättre när personalen bestämmer själva när de vill ta rast.

– Om rasten är schemalagd riskerar den att inträffa när personalen inte behöver den, i stället är det bättre att ta en rast när huvudet behöver det, säger han.

Dock understryker Torbjörn Åkerstedt att alla arbetsgrupper inte har den möjligheten. Exempelvis kan serviceanställda eller folk inom vården ha svårare att ta en flexibel rast.

– Det kan vara svårt att få till flexibiliteten om en kollega tvingas ta över dina arbetsuppgifter, så länge man kan ordna det tror jag att det bildas en bättre arbetsprestation, säger han.

Stressforskning visar att om man jobbar flexibelt och har en hög arbetsbelastning arbetar man oftast mer. Nanna Gillberg, forskare vid Gothenburg Research Institute, har skrivit en rapport för Arbetsmiljöverket om flexibilitet i arbetslivet. 

– Då kan man kanske tänka sig att om man jobbar så mycket borde det synas i någon form av missnöje, men så är det inte. Studier visar att de som har flexibla arbetstider är mer nöjda med sin arbetssituation, säger Nanna Gillberg till Sveriges Radio.

Läs mer: Datainspektionen inleder tre nya granskningar efter 1177-avslöjandet 

Läs mer: Pauser på jobbet gör dig mer effektiv