Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-16 09:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/se-upp-for-appar-om-du-blir-sjuk-pa-resan/

Ekonomi

Se upp för appar om du blir sjuk på resan

Bild 1 av 4 Brukar du köpa reseförsäkring?Jennifer Stoor, 27, folkhälsoutvecklare, Stockholm: ”Ja ibland, det beror på vart jag reser och hur långe jag är borta. Om jag ska på långresa brukar jag ta en försäkring.”Elvira-Maria Vaida, 22, läkarstudent, Stockholm: ”Nej, jag har inte gjort det. Men jag har inte gjort några längre resor heller. Jag litar på hemförsäkringen.”
Foto: JONAS LINDKVIST
Bild 2 av 4 Brukar du köpa reseförsäkring?Liam Thomassen, 19, vinnare av Idol 2016, Göteborg: ”Nej, jag vet inte ens vad det är för något. Jag reser oftast med familjen och då tar mina föräldrar hand om det.”
Foto: JONAS LINDKVIST
Bild 3 av 4 Brukar du köpa reseförsäkring?Johanna Fors Sjögren, 32, kostymör, Stockholm: ”Nej, det ingår reseskydd i hemförsäkringen. Det har hänt att vi skadat oss utomlands och då har vi haft nytta av den.”
Foto: JONAS LINDKVIST
Bild 4 av 4 Brukar du köpa reseförsäkring?Anita Krusvik, 76, pensionär, Stockholm: ”Nej, Vi brukar ta sistaminuten-resor och vi vet att det ingår reseskydd i hemförsäkringen.”Peter Hagman, 76, pensionär, Stockholm: ”Nej, för några år sedan blev vi sjuka utomlands och då gick hemförsäkringen in. Det fungerade bra och det blev en jättebra semester ändå.”
Foto: JONAS LINDKVIST

Blir du sjuk på semestern bör du gå till en läkare på plats i stället för att använda de nya apparna. Annars kan du bli utan ersättning från försäkringen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in