Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-27 19:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/se-upp-for-appar-om-du-blir-sjuk-pa-resan/

Ekonomi

Se upp för appar om du blir sjuk på resan

Bild 1 av 4 Brukar du köpa reseförsäkring?Jennifer Stoor, 27, folkhälsoutvecklare, Stockholm: ”Ja ibland, det beror på vart jag reser och hur långe jag är borta. Om jag ska på långresa brukar jag ta en försäkring.”Elvira-Maria Vaida, 22, läkarstudent, Stockholm: ”Nej, jag har inte gjort det. Men jag har inte gjort några längre resor heller. Jag litar på hemförsäkringen.”
Foto: JONAS LINDKVIST
Bild 2 av 4 Brukar du köpa reseförsäkring?Liam Thomassen, 19, vinnare av Idol 2016, Göteborg: ”Nej, jag vet inte ens vad det är för något. Jag reser oftast med familjen och då tar mina föräldrar hand om det.”
Foto: JONAS LINDKVIST
Bild 3 av 4 Brukar du köpa reseförsäkring?Johanna Fors Sjögren, 32, kostymör, Stockholm: ”Nej, det ingår reseskydd i hemförsäkringen. Det har hänt att vi skadat oss utomlands och då har vi haft nytta av den.”
Foto: JONAS LINDKVIST
Bild 4 av 4 Brukar du köpa reseförsäkring?Anita Krusvik, 76, pensionär, Stockholm: ”Nej, Vi brukar ta sistaminuten-resor och vi vet att det ingår reseskydd i hemförsäkringen.”Peter Hagman, 76, pensionär, Stockholm: ”Nej, för några år sedan blev vi sjuka utomlands och då gick hemförsäkringen in. Det fungerade bra och det blev en jättebra semester ändå.”
Foto: JONAS LINDKVIST

Blir du sjuk på semestern bör du gå till en läkare på plats i stället för att använda de nya apparna. Annars kan du bli utan ersättning från försäkringen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in