Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-22 03:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/seb-leder-pa-borsen/

Ekonomi

SEB leder på börsen

Stockholmsbörsen öppnar uppåt på fredagen i linje med ledande Europabörser. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Stockholmsbörsen öppnar uppåt på fredagen i linje med ledande Europabörser. Efter några minuters handel har det breda OMXS-indexet ökat 0,4 procent.

TT Text

På storbolagslistan OMXS 30 rusar banken SEB 3,0 procent i öppningshandeln efter att ha levererat en kvartalsrapport som överträffar förväntningarna. Swedbank, Handelsbanken och Nordea hänger på i kölvattnet och stiger i varierande grad.

Vitvarujätten Electrolux hör också till morgonens vinnare och ökar 0,7 procent.

Till förlorarna räknas operatören Tele 2 som backar 1,3 procent. Läkemedelsbolaget Astra Zeneca och bilsäkerhetsbolaget Autoliv backar 0,9 respektive 0,6 procent.

Ämnen i den här artikeln:

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt