Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 12:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/sex-miljarder-vaccindoser-pa-rekordtid-men-halva-varlden-stangs-ute/

EKONOMI

Sex miljarder vaccindoser på rekordtid – men halva världen stängs ute

Världens rika länder har beställt vaccin som räcker flera gånger om till sin befolkning. Kanada har sitt behov av doser täckt till 414 procent, medan flera länder i Afrika bara kommer att få vaccin som räcker till 30 procent av befolkningen.
Grafik: Johan Andersson Foto: Mikael Fritzon/TT

På mindre än ett år har läkemedelsindustrin tillverkat sex miljarder doser vaccin mot covid-19. Och nu ökar produktionstakten.

Uträkningar som analysföretaget Airfinity har gjort för DN visar att EU kommer att få 875 miljoner doser i överskott fram till årsskiftet.

Kan de nå fram till fattiga ovaccinerade länder i stället?

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.