Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-25 06:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/sj-satter-in-fler-vagnar-under-pilotstrejken/

Ekonomi

SJ sätter in fler tåg under SAS-strejk

Inställda flygavgångar har skapat affärsmöjligheter för SJ. Nu sätts 18 nya tåg in för strandade SAS-resenärer. 

Rätta artikel

SJ utökar antalet tågplatser kraftigt som en följd av pilotstrejken. Enligt Stephan Ray, presskommunikatör på SJ, har trycket på tågbiljetter redan ökat. 

– Även innan strejken var aktuell hade vi ett högt tryck och vi hade börjat förstärka. Igår eftermiddag såg vi att försäljningen ökade kraftigt. Under helgen har vi förstärkt med 18 extra tåg, säger han. 

Extratågen motsvarar 5.000 extra platser på snabbtågen på sträckan Stockholm–Göteborg och 5.000 extra platser på sträckan Stockholm–Malmö. Fler tågvagnar hängs även på tågen på Västra Stambanan och på sträckan mot Östersund. Några rabatter på biljetterna blir det inte. 

– Det är vanliga priser. Där vi sätter in fler tåg är priset lågt från början men ökar i takt med att biljetterna säljs. För vissa avgångar går det att hitta billiga biljetter och på mer populära tider är det dyrare beroende på hur många biljetter som säljs, säger Stephan Ray. 

Hur länge har ni möjlighet att fortsätta med den utökade kapaciteten? 

– Inte hur länge som helst. Det är enklare när det är helg eftersom det då finns ledig personal. Men vi har så hög efterfrågan redan att vi använder oss av näst intill allt vi har i normalläge redan i dag. Det är svårt att upprätthålla en sådan här extraproduktion ur ett längre perspektiv, säger Stephan Ray. 

TT var först med att rapportera om detta.