Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-23 14:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/sj-ska-forenkla-utlandsresor/

Ekonomi

SJ ska förenkla utlandsresor

Foto: Johan Nilsson/TT

Efterfrågan på utlandsresor med tåg växer, och nu planerar SJ att göra dem enklare att boka, skriver 

SVT Nyheter Stockholm. 

Rätta artikel

SJ slutade för några år sedan att sälja utlandsresor på grund av låg efterfrågan och dålig lönsamhet, men ska nu inom kort lansera en ny "digital lösning".

– Det är inte en fullskalig lösning, men vi går nu in i ett system som ska göra det lättare att boka, säger SJ:s presschef Tobbe Lundell till TT.

Flera tågbolag kommer att vara kopplade till systemet, som dock inte kommer fungera som SJ:s bokningssystem, där man kan ange en startpunkt och en destination och få hela resealternativ serverade.

– Det europeiska järnvägsnätet är alldeles för omfattande för det. Men vi kommer att göra det enklare att boka några av de mest populära destinationerna, till exempel i Frankrike, Italien och Tyskland. Vi återkommer om detta i början på mars, säger Lundell.

Ämnen i den här artikeln:

Tåg
SJ
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt