Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-19 12:33 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/sjalvkorande-bilar-snart-pa-svenska-vagar/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Självkörande bilar – snart på svenska vägar

Volvo får testa självkörande bilar.
Volvo får testa självkörande bilar. Foto: Thomas Johansson/TT

Volvo Cars har fått grönt ljus för att testa sina självkörande bilar på svenska vägar, rapporterar Di Digital.

Det är Transportstyrelsen som har gett klartecken för testerna, som ska göras på flera vägar i Göteborgsområdet.

– Det här är ett av tillstånden vi behöver på vägen mot självkörande bilar, vilket naturligtvis är positivt, säger Johan Larsson, kommunikationsansvarig för Volvos autonoma utveckling, till Di Digital.

Enligt tillståndet från Transportstyrelsen får bilarna inte köra fortare än 60 kilometer i timmen, bilen får inte heller göra filbyten i det självkörande läget och föraren måste hela tiden hålla minst en hand på ratten.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.