Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Sju Michelinstjärnor till tysk by

Tyskland är kanske inte känt för sin matlagning, men samhället Baiersbronn i sydväst har fått totalt sju stjärnor i Michelinguiden.

Baiersbronn har med sina 16 000 invånare lite otippat blivit Tysklands kulinariska huvudstad. Här finns två restauranger som fått Michelinguidens högsta betyg, tre stjärnor: Bareiss respektive Schwarzwaldstube. Det betyder att byn, om man nu kan kalla den det, har lika många restauranger med tre stjärnor som London, och dubbelt så många som Chicago, skriver New York Times som fascineras av den kulinariska pärlan. I Baiersbronn ligger också restaurang Schlossberg som fått en stjärna.

Tyskland har totalt tio restauranger som fått tre stjärnor i 2013-års upplaga av restaurangguiden. För närvarande har Sverige tio restauranger som fått en eller två stjärnor, men inte en enda som fått tre.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.