Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-21 18:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/sjukskrivningar-tvingar-sj-att-stalla-in/

EKONOMI

Sjukskrivningar tvingar SJ att ställa in

Foto: Henrik Isaksson/TT

SJ har fortsatta problem med höga sjukskrivningstal som orsakar inställda avgångar.

TT Text

– Vi ställer in ett 30-tal avgångar dagligen och har tagit höjd fram till mars, säger Anton Almqvist-Källén på SJ:s presstjänst.

– Det är inte optimalt trafikeringsläge för oss just nu, vi har stora problem.

Redan under julhelgen hade SJ stora problem med personalbrist och tvingades ställa in många avgångar.

Ämnen i artikeln

SJ
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt