Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-24 11:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/skanska-bommar-forvantningarna/

Ekonomi

Skanska bommar förväntningarna

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Byggkoncernen Skanska redovisar en vinst före skatt på 426 miljoner kronor för det första kvartalet i år. Det kan jämföras med vinsten på 639 miljoner kronor motsvarande period i fjol.

Rätta artikel

Analytiker hade i genomsnitt räknat med en vinst på 1.000 miljoner kronor, enligt Reuters sammanställning.

Omsättningen uppgick till 35.102 miljoner kronor, jämfört med 36.950 miljoner kronor ett år tidigare.

Orderingången i byggverksamheten uppgick till 27,3 miljoner kronor, jämfört med 32,9 miljoner kronor under samma period i fjol.

Antalet sålda bostäder under kvartalet uppgick till 740 jämfört med 615 under samma period i fjol. Samtidigt minskade antalet byggstarter från 888 bostäder till 423.

”Den svenska marknaden fortsätter vara svag och vi har därför påbörjat färre bostäder och ser över vår kostnadsstruktur. Riskexponeringen i form av antal osålda bostäder fortsätter att ligga på en acceptabel nivå och vi positionerar oss för att förstärka vår marknadsposition på lång sikt,” skriver vd och koncernchef Anders Danielsson i en kommentar.

Bolagets aktiekurs sjönk med drygt 5 procent i den tidiga börshandeln.

Läs även: Bostadsbyggarna måste ändra affärsmodellen

Ämnen i den här artikeln:

Skanska
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt