Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-27 20:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/skarpning-av-spelreklam-stoppas-i-utskott/

SVENSK POLITIK

Skärpning av spelreklam stoppas i utskott

Kulturutskottet i riksdagen säger nej till flera delar av den tidigare regeringens förslag om en förstärkt reglering av spelmarknaden.

TT Text

Ett förslag om ändrade regler kring måttfullhet vid marknadsföring av spel samt en uppsägning av det svensk-finländska avtalet om automatspel på färjor i reguljär linjetrafik får stryka på foten, medan resten godtas, skriver utskottet.

Förslaget om måttfull marknadsföring ämnade att väga in hur riskfyllt spelet i fråga är, men det anser utskottet riskerar urholka marknaden för de aktörer som faktiskt tar sitt ansvar. Utskottet pekar på att en praxis, som ger tillräcklig effekt, håller på att växa fram på området.

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet invänder i en reservation mot utskottets nej till måttfull marknadsföring, med motiveringen att risken med ett spel bör vägas in i helhetsbedömningen.

Propositionen lämnades in av den förra regeringen i maj.

På onsdag ska riksdagen rösta om förslaget.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt