Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-15 11:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/skattesmall-hotar-ikea/

Ekonomi

Skattesmäll hotar Ikea

Foto: Magnus Hallgren

Inter Ikea hotas av en skattesmäll på miljontals euro i Nederländerna vid årsskiftet, rapporterar Reuters med hänvisning till två källor.

TT Text

Skattesmällen som befaras härrör från en tvåårig EU-utredning av vad som misstänks vara konkurrenshämmande skatteuppgörelser mellan länder och multinationella företag.

Inter Ikea hanterar bland annat Ikeas så kallade franchiseverksamhet, som drar in avgifter från Ikeavaruhus runt om i världen.

Utredningen har fokuserat på två skattebeslut av nederländska myndigheter, 2006 respektive 2011, som misstänks ha reducerat den beskattningsbara inkomsten för Inter Ikea i Nederländerna radikalt och därmed kan anses ha utgjort en otillbörlig konkurrensfördel.

Läs mer: Svenska Ikea säljer för 33.800 kronor – varje minut

Ämnen i den här artikeln:

Ikea
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt