Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-26 13:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/skelleftea-frigor-de-varma-handerna-med-ny-teknik/

EKONOMI

Skellefteå frigör de varma händerna med ny teknik

VR-kameror är ett av många inslag i Skellefteås storsatsning på teknik i äldreomsorgen. Bosse Giese har rest till USA och Irland med den.
VR-kameror är ett av många inslag i Skellefteås storsatsning på teknik i äldreomsorgen. Bosse Giese har rest till USA och Irland med den. Foto: Josefine Stenersen

Svenskarna lever allt längre, äldrevården har svårt att locka folk, kommunerna tampas med dålig ekonomi. Hur fixar man då en anständig omsorg?

I Skellefteå tror man på ny teknik: Sensorstyrda kameror, gps, mobilappar, medicinrobotar – och en läkare på länk från Spanien.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.