Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Skillnad på DC och Bittorrent

Fildelare kan använda olika tekniker för att ladda ner material från nätet.

Bittorrent-tekniken är modernare än dc och bittorrent är också den mest använda. The Pirate Bay är den mest kända bittorrent-sajten.

Med bittorrent kan användarna ladda ner en fil och laddar samtidigt upp den. Bittorrent kan också höja hastigheten för användarna om det är många som deltar i fildelningssvärmen, gruppen av fildelare som delar en fil.

Men det finns också andra, äldre, tekniker som fortfarande används. Direct connect-nätverket till exempel är stort i Sverige.

Dc bygger på hubbar som oftast drivs av privatpersoner och kan rymmas i en enkel persondator eller en vanlig bärbar dator. Dc-tekniken har också en social sida eftersom den ger användarna möjlighet att chatta med andra fildelare.

På själva hubben finns inget att ladda ner men den fungerar som en telefonväxel och ger möjlighet för användarna att ladda ner från varandra.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.