Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 15:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/skinka-och-champagne-kan-bli-brittisk-succe/

Ekonomi

Skinka och champagne kan bli brittisk succé

Bild 1 av 2 Engelsk champagne kan snart bli verklighet. Arkivbild.
Foto: YLVA SUNDGREN
Bild 2 av 2 Inom EU finns strikta regler för vad vissa livsmedel får kallas, exempelvis måste Champagne komma från det franska vindistriktet med samma namn för att få benämnas så. Arkivbild.
Foto: Roman Sigaev / Alamy

Brittisk champagne och parmaskinka. Det kan bli verklighet när Storbritannien lämnar EU, varnar EU-parlamentets jordbruksutskott. Då slipper nämligen landet EU:s stränga regler för ursprungsmärkning.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in