Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-19 19:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/skistar-har-hojt-priserna-pa-liftkort/

EKONOMI

Skistar har höjt priserna på liftkort

Foto: Erik Johansen/NTB

Skidturismbolaget Skistar har släppt sina liftkortspriser för säsongen 2021/2022. För de utvalda liftkort som Nyhetsbyrån Direkt har granskat ligger prishöjningen mellan 3-4 procent.

Direkt Text

Det framgår av Nyhetsbyrån Direkts granskning av priserna som Skistar publicerat på hemsidan.

Under sportlovet i vecka 9 kostar en veckas liftkort i Sälen 2.433 kronor vid köp online. För köp i butik kostar liftkortet 45 kronor extra. Sälen är Skistars största destination sett till antalet skiddagar.

Under vecka fyra kostar motsvarande liftkort i Sälen 2.099 kronor. För skidåkare i Åre kostar ett liftkort under vecka fyra istället 2.407 kronor.

Sedan fjolårssäsongen 2020/2021 tillämpar Skistar en dynamisk prissättning för liftkorten där priserna varierar mellan olika veckor. I takt med att avresedatum närmar sig kommer priserna också att öka, svarade Skistars vd Stefan Sjöstrand i samband med att bolaget införde den nya prisstrategin.

Under fjolåret valde Skistar att först låta priserna vara oförändrade för att i samband med införandet av den nya strategin i mitten av augusti 2020 höja liftkortspriserna.

Läs mer: Skistar ökade vinsten

Ämnen i artikeln

Skistar
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt