Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-24 04:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/skistars-vd-mats-arjes-till-ifragasatt-resmal/

Ekonomi

Skistars vd Mats Årjes till ifrågasatt resmål

Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Skistars vd Mats Årjes är också vice ordförande i internationella skidförbundet som ska hålla sin nästa kongress i Pattaya, Thailand. 

– Det där ser väl inte så bra ut och det låter inget bra på något sätt, säger Årjes till DI. 

Rätta artikel

Det har stormat kring internationella skidförbundet, FIS, efter att ordförande Gian Franco Kasper sagt att OS bör går i diktaturer. Nu lägger FIS sin nästa kongress den 24 maj i Pattaya – ökänt för prostitution.

Skistars vd Årjes förklarar att valet av Pattaya beror på att förstahandsvalet Marocko föll bort pågrund av ”tidsbrist”. 

DI: Med tanke på Thailands ställning som skidnation, var det ett bra val av kongressort?

– På senaste mötet var vi flera som tyckte att man borde öppna upp och titta på fler alternativ ytterligare. Men då tyckte man att tiden var för knapp. Jag tror att de flesta är överens om att det där ser väl inte så bra ut och det låter inget bra på något sätt. Men oavsett vad har det bakåt i tiden vid flertalet tillfällen arrangerat kongresser på platser som vi i Europa kanske inte tycker har så mycket koppling till skidåkning”, säger Mats Årjes till affärstidningen.

Senaste kongressen hölls i grekiska Costa Navarino, gången innan det Cancun i Mexiko, enligt DI. Årjes säger att en majoritet röstade för att nästa kongress skulle läggas i Thailand.

DI: Pattaya är känt över hela världen för sin prostitution. Vad tänker du om det?

– Det är samma koppling som jag gör, och just av den anledningen tycker jag att det definitivt inte är något beslut som känns bra. Jag är den förste att hålla med om att de här kriterierna måste göras om, säger Årjes.

Dock tänker inte Årjes lämna styrelsen eller protestera på något annat sätt, utan säger till DI: 

– Utifrån att det finns sjutton personer i internationella skidförbundets styrelse, och en majoritet har fattat beslut om var det ska arrangeras en kongress – nej, jag tycker det finns extremt många fler viktigare frågor. Om man nu sitter i en styrelse kanske man har möjlighet att påverka något till det bättre.

Läs mer: Hela artikeln på DI