Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-15 22:26 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/sma-forandringar-i-arbetslosheten-3/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Små förändringar i arbetslösheten

Arbetslösheten fortsätter att förändras mycket litet. I slutet av oktober var 402 000 personer öppet arbetslösa eller deltog i program med aktivitetsstöd.

Det motsvarar 8,5 procent av arbetskraften. Jämfört med för ett år sedan har arbetslösheten minskat med 0,1 procentenheter, enligt Arbetsförmedlingens statistik.

Arbetslösheten bland unga, 18—24 år, var 17,4 procent, en minskning med 1,2 procentenheter jämfört med för ett år sedan.

Totalt anmäldes 49 000 lediga platser till Arbetsförmedlingen under oktober och 5 700 personer varslades om uppsägning.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.