Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-15 03:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/smahuspriser-steg-en-procent/

Ekonomi

Småhuspriser steg en procent

Priserna har stigit för villor.
Priserna har stigit för villor. Foto: Petter Arvidson

Priserna på småhus har stigit med en procent under den senaste tremånadersperioden, september–november, jämfört med föregående tremånadersperiod. Jämfört med september–november 2017 har priserna stigit med en procent, enligt Statistiska centralbyrån (SCB).

Rätta artikel

Mellan tremånadersperioderna har priserna stigit i tolv av 21 län. I fyra län har priserna fallit och i resterande län var de oförändrade.

På årsbasis har priserna stigit i 17 av 21 län. I två län har priserna fallit och i resterande län var de oförändrade.

Statistiken gäller småhus för permanentboende – villor, parhus, rad- och kedjehus – samt fastigheter upplåtna med tomträtt.

Läs även: Fler bostadssäljare måste gå ned i pris  

Läs även: Priserna på bostäder sjunker

Ämnen i den här artikeln:

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt