Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Snake är tillbaka

Foto: Rumilus Design

Det klassiska mobilspelet Snake dök upp 1997 i Nokias 6110 och succén var ett faktum. Den 14 maj gör spelet comeback. Men kommer det gå lika bra denna gång?

Taneli Armanto, som var med och skapade Nokia-versionen av Snake, är med även denna gång. Tillsammans med utvecklarna Rumilus Design har Armanto tagit fram Snake Rewind. Den nya varianten kommer finnas för iOS, Android och Windows.

I den nya versionen blir det en del nyheter, bland annat kommer det finnas en möjlighet att starta om när ormen krockar med sig själv eller en vägg. Det kommer även finnas olika nivåer, skriver Rumilus Design på sin hemsida.

Snake är inte Nokias uppfinning från början, utan fanns redan på datorer på 1970-talet under olika namn. Men om inte Nokia med Taneli Armanto hade tagit spelet till mobilen, är det säkert att säga att spelet inte hade blivit en sådan framgångssaga. Speciellt med tanke på att spelet fanns förinstallerat på varje mobiltelefon som såldes.

Förutom konkurrens från moderna spel som Candy Crush finns även inofficiella varianter av Snake som gör att kampen hårdnar ytterligare. Den stora frågan är alltså, kommer de moderna smartphoneanvändarna att omfamna Snake Rewind på samma sätt som på 90-talet?  Det återstår att se när spelet släpps nästa torsdag.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.