Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 22:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/snart-kan-uttag-i-bankomater-kosta-pengar/

EKONOMI

Snart kan uttag i bankomater kosta pengar

Carin och Svante Claesson 85 och 87 år, pensionärer, Stockholm. – Det är inte alls bra om de börjar ta betalt för att använda bankomater, säger Svante Claesson. – Det finns faktiskt de som behöver kontanter, exempelvis många äldre personer. Dock tror jag de flesta har gått över till bankkort, säger Carin Claesson.
Foto: Raffaella Lindström

Bankomat vill att staten tar över ansvaret för uttagsautomaterna. Kostnaden för uttagen riskerar annars att hamna hos kontantanvändarna.

– Om staten inte tar ett ansvar för kontanthantering blir konsekvensen i förlängningen att betala, säger Nina Wenning, vd på Bankomat.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.