Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Solsidan blir öl

Välbärgade Solsidan har på senare år blivit känt som både tv-serie och mål för överklassafari. Nu kommer också ett öl med samma namn. Men fondkapitalisten Christer Gardell, som står bakom ölet, försäkrar för Dagens Industri att han burit på idén länge.

– Jag är en ölkille, Att brygga ett eget öl har varit ett återkommande middagsämne som jag och min svåger har snackat om i säkert åtta år, säger han till Dagens Industri.

Christer Gardells öl kommer enligt förhoppningarna att börja säljas på Systembolaget i maj till ett pris av 17,90 kronor för 33 centiliter. På dess etikett ska det stå ”Solsidan Premium Dry – Low Carb”. Det är här fondkapitalisten ser marknaden.

– Öl med färre kolhydrater är jättestort i Australien och USA, men i Sverige finns det knappt alls, så där såg jag en nisch i marknaden som ligger rätt i tiden, säger Christer Gardell till Dagens Industri.

Han förklarar att hans öl har 50 procent färre kolhydrater än ”vanligt öl”. På Systembolaget finns sedan tidigare flera alternativ med lägre energiinnehåll. Från de stora producenterna märks Pripps Pure (10,90 kronor), Spendrups Bright (10,90 kronor) och Coors Light (13,90 kronor) Flera ölsorter har också lägre kalorihalter utan att de nödvändigtvis marknadsför sig som ”low carb”:

”Självklart kan det också finnas ett antal artiklar i beställningssortimentet som har ”lägre kalorihalt”, det har vi dock ingen vetskap om eftersom dom artiklarna varken är provade av Systembolaget eller inköpta av oss”, skriver Systembolagets presschef Lennart Agén till DN.se.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.