Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-28 08:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/sommarvarme-utmaning-for-svensk-whisky/

Ekonomi

Sommarvärme utmaning för svensk whisky

Bild 1 av 2 I whiskylagret återfinns kundernas fat. Ett fat kan kosta omkring 20.000 kronor styck.
Foto: Lisa Mattisson
Bild 2 av 2 Magnus Dandanell, Mackmyras vd och grundare
Foto: Lisa Mattisson

Förra årets extremsommar blev startskottet för en våg av klimatinitiativ. I skuggan av torkans härjningar skedde också mer triviala förändringar i svenskarnas konsumtionsmönster. Spritproducenten Mackmyra fick smaka på hur dryckesvanorna anpassades efter de många soltimmarna.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in