Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Spara pengarna – dyra prylar gör dig inte lycklig

Foto: TT

En individs välbefinnande är starkt förknippat med hur pass förmöget hushållet är.

Personer i förmögna hushåll är överlag lyckligare och nöjdare med livet och känner mindre oro och ångest än fattigare individer, enligt en rapport från den statliga brittiska statistikbyrån ONS.

Det är just finansiella tillgångar, som aktier och reda pengar, som tycks påverka välbefinnandet. Financial Times, som rapporterar om statistiken, skriver att ONS inte har funnit några samband när det gäller fastigheter eller fysiska tillgångar som exempelvis lyxbilar, antikviteter och frimärkssamlingar. Även när det gäller hushållets inkomstnivå så är sambandet med välbefinnandet svagare.

Därmed, konstaterar tidningen, är det fortfarande oklart om teorin att det är trevligare att gråta i en Ferrari än på en parkbänk håller.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.