Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-06 17:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/sparrar-viktigt-nar-barn-far-mobiltelefon/

EKONOMI

Spärrar viktigt när barn får mobiltelefon

Bild 1 av 3 DN frågar: Vad är viktigt när man skaffar mobiltelefon till barn?Beatrice Bäcklund, 5 år, Kalifornien: Man ska kunna spela spel och titta på bilder. Toca Boca är roligt.Margareta Lindholm, 72 år, pensionär och barnvakt, Vingåker: Att telefonen är lätthanterlig. Det tycker jag är viktigt för alla mobiler. Det är bra om det finns pedagogiska spel att spela också.
Foto: Erik Simander
Bild 2 av 3 DN frågar: Vad är viktigt när man skaffar mobiltelefon till barnEmma Blom, 12 år: Man måste kunna surfa och ringa lite. Det är viktigt att inte surfen tar slut. Det har hänt ibland.Maria Blom, 48 år, personalkonsulent, Stockholm: Det är ingen skillnad mot att välja till vuxna. Det ska finnas surf och vara prisvärt. Man ska inte behöva betala för mycket.
Foto: Erik Simander
Bild 3 av 3 DN frågar: Vad är viktigt när man skaffar mobiltelefon till barnEva Pettersson, 67 år. ekonom och mormor, Bromma: Det viktigaste är att det är lätt att ringa med telefonerna. Spela spel kan man göra på något annat sätt.Alvin Pettersson, 13 år: Det är viktigt att man kan ringa med dem och man ska kunna slösa tid när man väntar på buss och tunnelbana. Då brukar jag spela spel eller titta på internet.
Foto: Erik Simander

Barnens favoritpryl går att använda på många olika sätt. Det ger mycket att tänka på för föräldrarna när det är dags att skaffa första mobilen. Din Ekonomi reder ut några av frågorna.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in