Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-15 11:36 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/speciell-ost-var-inte-alls-speciell/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Speciell ost var inte alls speciell

Vad är det som är så speciellt med Kvibille Ädel Special? Det undrar Livsmedelsverket, som anser att kunderna kan vilseledas av uttrycket, rapporterar P4 Halland.

Myndigheten har inte hittat någon förklaring till varför osten skulle vara speciell, och nu hotas mejeriet med böter på 50.000 kronor i månaden om ostnamnet inte ändras till nästa år.

Enligt mejeriet var osten speciell när den kom, eftersom den var fetare än andra ostar som då fanns på marknaden.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.