Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-27 05:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/spelade-pokemon-go-foll-27-meter-fran-klippa/

Ekonomi

Spelade Pokémon Go – föll 27 meter från klippa

Foto: Alexander Mahmoud

Två unga män har förts till sjukhus i södra Kalifornien efter att ha ramlat ner från en hög klippa medan de spelade det omåttliga populära mobilspelet Pokémon Go.

DN Text

Enligt räddningstjänsten i staden Encinitas ska de bägge männen ha klättrat över ett säkerhetsstängsel för att kunna fånga åtråvärda Pokémon-monster ute på en havsklippa.

Männen ska sedan ha förlorat fotfästet på klippan. En av dem föll handlöst 27 meter och landade på stranden nedanför, medan den andra tumlade 15 meter ned för klippsluttningen.

De unga männen fördes till sjukhus på onsdagen.

Olyckan är inte den första som har inträffat efter att Pokémon Go lanserades i förra veckan. Bland har det kommit rapporter om distraherade spelare som gått rakt in i träd, och i New York kraschade en 28-åring sin bil efter att ha jagat Pokémons medan han körde.

Rånare har dessutom utnyttjat spelet för att locka till sina offer till isolerade platser, och i Sverige har polisen gått ut och varnat för Pokémon Go efter att ha fått in flera samtal om människor som uppfört sig ”konstigt”.