Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-16 02:19 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/spotify-begransar-sin-gratisversion/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Spotify begränsar sin gratisversion

Foto: Scanpix

Den digitala musiktjänsten Spotify inför begränsningar för gratisanvändarna från och med den 1 maj.

Tio timmar musik i månaden och dessutom ett tak för antal gratislyssningar. Det är några av förändringarna som Spotifys grundare Daniel Ek deklarerade på sin blogg på torsdagsförmiddagen.

Tidigare har man kunnat välja mellan att lyssna på musik gratis – med reklamavbrott – eller betala för att slippa reklamavbrotten. Men båda grupperna har kunnat lyssna obegränsat på musik. Det ska det alltså bli ändring på.

Efter de första sex månaderna får gratisanvändarna lyssna på musik tio timmar varje månad. Ungefär 200 låtar, med andra ord. Varje låt kommer dessutom bara att kunna spelas fem gånger.

Det framgår inte om förändringarna beror på krav från skivbolagen inför en kommande USA–lansering, eller om det helt enkelt beror på att man vill få fler betalkunder.

Nyheten spreds snabbt på Twitter och reaktionerna varierade. Vissa skriver att detta blir slutet för Spotify. Andra menar att begränsningarna är nödvändiga och att de gärna betalar för användandet i fortsättningen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.