Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Spotify förnekar intrång efter läcka

Foto: Anders Wiklund/TT

Sedan i måndags har inloggningsinformation till hundratals premiumkonton på Spotify läckt ut på delningssajten Pastebin, rapporterar Forbes.

Det är oklart hur informationen gjorts åtkomlig och vem som ligger bakom intrånget. Forbes har varit i kontakt med flera av de utsatta användarna, som bekräftar att de läckta uppgifterna stämmer. Några av dem uppger också att det lösenord de har använt till sitt konto har varit unikt för Spotify.

Men Spotify förnekar i en skriftlig kommentar till TT att tjänsten har blivit hackad.

”Spotify har inte blivit hackat”, skriver man, och tillägger att företaget vid den här typen av händelser utför en undersökning för att bedöma om uppgifterna stämmer.

”Därefter uppmanar vi samtliga användare vars uppgifter eventuellt kan ha blivit påverkade att byta lösenord”, skriver man i uttalandet.

Huvuddelen av de Spotify-användare som Forbes har varit i kontakt med säger dock att de inte har kontaktats av företaget.

På sajten haveibeenpwned.com går det att ta reda på om ditt kontos information läckt ut.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.