Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Spotify introducerar skämsfilter

Spotify twittrade på torsdagen om sitt nya skämsfilter.
Spotify twittrade på torsdagen om sitt nya skämsfilter.
Många användare av Facebook har märkt att vännerna på nätverket nu kan se exakt vilken musik man lyssnar på i Spotify. Men den som skäms över sin ohippa musiksmak kan sluta oroa sig. På torsdagen lanserade Spotify ett filter som håller din musik hemlig för andra.

Närmandet mellan musiktjänsten Spotify och det sociala nätverket Facebook har uppmärksammats och även kritiserats av många. Bland annat kräver Spotify att nya kunder dessutom har konto hos Facebook.

En annan följd som många användare av Facebook har sett är att man kan se exakt vilka låtar ens vänner lyssnar på i Spotify för tillfället, om man valt att integrera tjänsterna. Och vännerna kan alltså se vad du lyssnar på. En otäck upptäckt för den som har spellistan full med guilty pleasures, vare sig dessa skämslåtar framförs av Carola, Julio Iglesias eller Snoop Dogg.

Från och med nu erbjuder därför Spotify möjligheten att hålla ens lyssning hemlig för andra. Skämsfiltret kallas ”private listening”, vilket man twittrade på torsdagen.

För att ställa in filtret klickar du på ”File” uppe i vänstra hörnet på Spotify, och väljer därefter alternativet ”Private Listening”.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.