Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-02 12:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/spretig-utveckling-pa-ledande-asienborser/

Ekonomi

Rejält lyft på USA-börserna – Stockholm följde med upp

Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

USA-börsen tog ett rejält glädjeskutt på tisdagen efter måndagens tunga ras. Även Stockholm följde med upp men i lugnare takt. Men fortfarande är det tvära kast i handeln. 

Efter måndagens tvåsiffriga brutala ras i USA var fokuset riktat mot börserna där. När handeln inleddes steg kurserna med 2 procent för att sedan falla tillbaka något. 

Sedan kom dock optimismen tillbaka och kurserna klättrade stadigt upp. Vid stängningen, klockan 21 svensk tid, hade Dow Jones-index stigit med 5,2 procent, S&P 500 med 6 procent och Nasdaq med 6,2 procent.

Då hade också Trumpadministrationen förklarat att landet skulle lägga 1.000 miljarder dollar på ett stimulanspaket.

På Stockholmsbörsen var utvecklingen också positiv men på en lägre nivå. Vid stängning hade det breda indexet OMXSPI stigit med 1,8 procent.

Men det var en guppig färd till plus. På morgonen steg kurserna först med 3,5 procent för att sedan rasa ned till minus 3,2 procent. Det blev en viss återhämtning fram till lunch och vid 15-tiden låg indexet på minus 1 procent och i takt med att USA-börserna steg stärktes även Stockholm något.

Det var liknade utvecklingar på de flesta av de europeiska börserna med tvära kast. Bäst gick det för börsen i Madrid med ett plus på 6 procent.

Läs mer: Blandad utveckling på Asienbörserna

Läs mer: Nattsvart inledning av börsveckan