Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Starkt resultat för Dagens Nyheter

Dagens Nyheters vd Anders Eriksson.
Dagens Nyheters vd Anders Eriksson. Foto: DN

Dagens Nyheters vd Anders Eriksson presenterade företagets bokslut för de anställda på torsdagsförmiddagen. Vinsten för 2016 blev 101 miljoner.

– Vi har ett framgångsrikt år bakom oss, säger Anders Eriksson. För första gången på 12 år har antalet prenumeranter ökat ordentligt. Vi ser nu att DN är på väg att lyckas ställa om sin ekonomi från en i huvudsak annonsberoende verksamhet till en läsarfinansierad tidning, inte minst digitalt.

DN:s årsvinst motsvarar en marginal på knappt 7 procent. Vinsten blev 20 miljoner lägre än 2015, vilket beror på att pappersannonseringen fortsätter att minska kraftigt. En stor del av tappet kompenseras dock genom högre läsarintäkter och lägre kostnader för traditionell tidningsproduktion.

– Vi gör just nu stora satsningar för att kunna möta våra läsares digitala behov. Det kostar pengar men har redan betalat sig. Under 2016 ökade det totala antalet prenumeranter från 270.000 till 300.000. Det finns en växande efterfrågan på den typ av kvalitetsjournalistik som DN står för, säger vd Anders Eriksson.

I samband med presentationen av bokslutet meddelades att samtliga anställda kommer att tilldelas en ekonomisk gratifikation, eftersom resultatet blev bättre än prognosen från i höstas.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.