Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Statens läkemedelskostnader sjunker

Prissänkningar på äldre läkemedel som ingår i högkostnadsskyddet har sänkt statens kostnader för läkemedel.

Kostnaderna har sjunkit med över 430 miljoner kronor, samtidigt som patienternas egna kostnader beräknas minska med minst 100 miljoner kronor, skriver Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV) i ett pressmeddelande.

"Samhällets resurser är begränsade och det saknas ekonomiska förutsättningar att ge befolkningen all den sjukvård som i dag är möjlig. För patienternas del är det därför viktigt att läkemedlen är prisvärda och att så många patienter som möjligt kan få tillgång till effektiva läkemedel", säger Sofia Wallström, generaldirektör på TLV, i pressmeddelandet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.