Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-17 03:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/stefan-ingves-vi-maste-ta-kostnaden-nu-for-att-undvika-en-bolanekrasch/

Ekonomi

Stefan Ingves: ”Vi måste ta kostnaden nu för att undvika en bolånekrasch”

Stefan Ingves förordnande som riksbankschef går ut vid nyår, men han vill inte säga om han ska sluta. ”Jag har alltid haft ett intresse för samhällsfrågor och att komma ut i världen. Jag är en nörd på mitt sätt.”
Bild 1 av 3 Stefan Ingves förordnande som riksbankschef går ut vid nyår, men han vill inte säga om han ska sluta. ”Jag har alltid haft ett intresse för samhällsfrågor och att komma ut i världen. Jag är en nörd på mitt sätt.”
Foto: Anders Alm
Baselkommittén träffas oftast i just Basel, men även i Tokyo, Hongkong, Santiago. Den här gången har Ingves fått bank- och finanstopparna att flyga till Luleå för att han vill visa dem ljuset.
Bild 2 av 3 Baselkommittén träffas oftast i just Basel, men även i Tokyo, Hongkong, Santiago. Den här gången har Ingves fått bank- och finanstopparna att flyga till Luleå för att han vill visa dem ljuset.
Foto: Anders Alm
Stefan Ingves.
Bild 3 av 3 Stefan Ingves.
Foto: Anders Alm

• Riksbankschef Stefan Ingves skärper tonen mot hur politikerna sköter svenskarnas allt större bolåneskulder. Svensk bostadsmarknad tillhör det som oroar honom mest i hela världen. ”I Sverige blir det bypolitik av det hela”, säger han.

• Som ordförande i den inflytelserika Baselkommittén samlade Ingves nyligen världseliten i bankfrågor i Luleå. DN fick en unik inblick i det internationella arbetet med att reglera banker.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in