Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-26 16:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/stenbeck-foreslas-ta-klubban-i-zalando/

Ekonomi

Stenbeck föreslås ta klubban i Zalando

Christina Stenbeck föreslås ta över Zalando. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Cristina Stenbeck föreslås ta över ordförandeklubban för e-handelsjätten Zalando efter Lothar Lanz som lämnar bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande från Zalando. Totalt tre ledamöter byts ut i styrelsen.

Rätta artikel

Både Zalandos och Kinneviks aktier lyfte efter beskedet.

Med en tredjedel av aktierna i Zalando är bolaget en av Kinneviks större investeringar. Stenbeck hade ordförandeposten i Zalando mellan 2014–2016.

Tidigare i år slog nyheten om att Stenbeck, efter 16 år, lämnar styrelsen för familjens maktbolag Kinnevik ned som en bomb. Ett Kinnevik utan en Stenbeck i styrelsen bedömdes kunna få ett stort symbolvärde.

I en intervju med DI sa Cristina Stenbeck att det var dags för ett nytt kapitel där hon som aktiv ägare kommer att ha en friare relation till Kinnevik.

Zalando har varit ett av de mer framgångsrika bolagen inom den europeiska näthandeln och har växt till den största e-handlaren inom mode i Europa.

Läs också: Christina Stenbeck lämnar Kinneviks styrelse 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt