Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Steve Jobs på scen igen

Steve Jobs med nya Ipad2.
Steve Jobs med nya Ipad2. Foto: Jeff Chiu / AP
Apples sjukskrivne vd Steve Jobs deltog överraskande på en presskonferens i San Francisco där företaget presenterade en ny version av sin surfplatta Ipad.

– Vi har jobbat med den här produkten ett tag och jag ville bara inte missa den här dagen, sade han enligt sajten All Things Digital.

Den tunne sjukdomsmärkte Steve Jobs höll ångan upp på känt Apple-manér och drev med ”efterapande” konkurrenter som blivit omkörda i racet på surfplattemarknaden.

Han skröt om att Ipad2 har mycket snabbare processor och grafik än föregångaren. Den kommer med kameror fram och bak vilket möjliggör videokonferenser, är lättare och en tredjedel tunnare samt kan fås i svart och vitt.

Priserna kommer i USA att variera mellan 499 och 829 dollar, beroende på modell. Steve Jobs lovade att apparaten finns på den amerikanska marknaden den 11 mars och två veckor senare i ytterligare 26 länder.

Den här lanseringen är mycket viktig för Apple, eftersom aktiekursen har sjunkit efter Steve Jobs sjukdom och rykten om att lanseringen skulle försenas. Det är också så att konkurrenternas surfplattor knappat in på den första Ipadens försprång. Nu gäller det för Apple att rycka loss igen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.