Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-20 23:02 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/stigande-smahuspriser-under-hosten/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Stigande småhuspriser under hösten

Kedjehus i Upplands Väsby.
Kedjehus i Upplands Väsby. Foto: Annika af Klercker/TT

Småhuspriserna steg med närmare 2 procent under perioden augusti–oktober 2018, jämfört med den föregående perioden maj–juli, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB).

På årsbasis är prisuppgången något lägre – 1 procent jämfört med samma tremånadersperiod i fjol.

Mellan de två senaste tremånadersperioderna har priserna stigit i 14 av Sveriges 21 län. Största prisuppgången om 6 procent återfanns i Gotlands och Kalmar län. I Stockholms, Dalarnas, Jönköpings och Västernorrlands län sjönk priserna med 1 procent.

Snittpriset för ett småhus var närmare 2,9 miljoner kronor mellan augusti och oktober, enligt SCB.

Läs mer: Höjda småhuspriser sänker köpkraft 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.