Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 20:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/stockholmsborsen-pa-plus-14/

EKONOMI

Stockholmsbörsen på plus

Efter en öppning på 0,3 procent upp ökar Stockholmsbörsen till att ligga på plus 0,7 procent vid 11-tiden.

TT Text

I topp ligger läkemedelsbolaget Isofol Medical, som backade 85 procent under onsdagen efter att ha presenterat en misslyckad studie. I dag repar bolaget sig aningen och är drygt 20 procent upp.

En annan vinnare är nummerupplysningsbolaget Truecaller, som under morgonen fick en höjd riktkurs av både JP Morgan och Goldman Sachs.

Det tunga OMXS30-indexet var upp 0,4 procent i börsöppningen och ligger kvar runt den nivån. Bäst där presterar Sinch och Husqvarna, som båda är upp runt 2,5 procent. I botten syns i stället Telia som backar 0,6 procent.

I Asien har börserna gått upp under natten efter det att Wall Street stängt på plus. Det japanska indexet Nikkei 225 är upp 0,7 procent medan Hongkongindexet Hang Seng stigit 1,2 procent.

Klockan 13 i dag lämnar den brittiska centralbanken sitt räntebesked. Mycket tyder på att det kommer att bli en dubbelhöjning till 1,75 procent – vilket skulle vara första gången en så stor höjning sker sedan 1995.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt