Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Stor ökning för internet i mobilen

Svenskarna internetsurfar i mobilen som aldrig förr. Första halvåret ökade antalet mobilabonnemang med bredband med 82 procent jämfört med samma tid förra året.

– Vi svenskar vill ha snabbare bredband och mobil tillgång till internet. De senaste åren är det abonnemangen med internet i mobilen som växer mest, säger Peter Ekstedt, presschef på Post- och telestyrelsen (PTS), till TT.

Antalet mobilabonnemang med bredband ökade med 82 procent under första halvåret 2012 jämfört med 2011, visar statistik från Post- och telestyrelsen.

Sammanlagt har antalet fasta och mobila bredbandsabonnemang ökat med 2,1 miljoner på ett år. Snabbast ökar de mobila abonnemangen, och abonnemang till smarta telefoner står för två tredjedelar av ökningen.

Och svenskarna använder sitt internet i mobilen flitigt, datatrafiken i mobilnätet har ökat med 73 procent jämfört med förra året.

Däremot skickar vi färre sms, antalet har minskat med 11 procent det senaste året.

– Det är första gången som vi ser att antalet sms minskar. Jag tror inte vi meddelar oss med varandra mindre men vi gör det på andra sätt. Det är något som operatörerna är oroliga för, att vi kan ringa och skicka meddelanden via appar och tjänster som Skype, som är gratis för användaren.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.