Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-08 02:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/stora-brister-i-arbetsmiljon-hos-e-handelsforetag-bekymrande-att-kunskaperna-ar-skrala/

EKONOMI

Stora brister i arbetsmiljön hos e-handelsföretag: ”Bekymrande att kunskaperna är skrala”

Trots att paketen ofta inte väger mycket, kan ohälsosamma arbetsställningar och hög frekvens i hanteringen bidra till skador och olyckor.
Foto: Vilhelm Stokstad/TT

8 av 10 företag inom e-handel har brister i arbetsmiljön. Det visar en färsk inspektion från Arbetsmiljöverket, där konstateras att personal på paketterminaler och utlämningsställen riskerar att skadas.

Och med Black Friday och julhandel i antågande kan problemen öka.

– Arbetsgivare och arbetstagare har för lite kunskap om riskerna, säger Eric Storbjörk, arbetsmiljöinspektör och projektledare.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.