Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Stora kedjor nobbar näthandel

Svenskarna gör alltmer av sina inköp genom e-handel. Men även om fler köper via nätet är långt ifrån alla butiker redo att sälja över nätet.

En sammanställning som tidningen Market gjort visar att 55 av de 133 största bolagen och kedjorna inom detaljhandeln inte har någon e-handel.

Dit hör till exempel butikskedjan Jula som tog bort möjligheten att handla på distans för två år sedan.

– Kunderna vill kika och klämma på produkterna och då passar det bättre att köpa på plats än via nätet, säger Julas vd Joachim Frykberg till Market.
Lena Larsson, vd vid handelns undersökningsföretag HUI Research, är förvånad över att det är så många av de stora aktörerna som inte har någon näthandel.

– Förklaringen är sannolikt att många företag fortfarande ser e-handel som ett hot och inte en möjlighet, säger hon till tidningen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.