Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-31 06:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/stora-loneokningar-for-chefer-pa-bistandsorganisationer/

Ekonomi

Stora löneökningar för chefer på biståndsorganisationer

Den genomsnittliga chefslönen på svenska biståndsorganisationer har ökat med 18 procent sedan 2013. Det visar en kartläggning som tidningen Omvärlden har gjort. Sticker ut gör bland annat Diakonias chefslöner, som ökat med drygt 46 procent de senaste sju åren.

– Jag hoppas att fokus inte ska ligga på just lönefrågan, utan på vad vi verkligen uträttar, säger Lena Ingelstam, blivande generalsekreterare för Diakonia, till Omvärlden.

Uppdatering 20-05-19 10:38. Artikeln har tillfogats en rättelse.

Omvärlden har sedan 2013 kartlagt lönerna som betalas ut till chefer för några av Sveriges största biståndsorganisationer. 

I år jämfördes också lönerna mellan 2013 och 2019 års nivåer, och många av organisationerna har höjt sina chefslöner markant, i vissa fall långt över lönelyften i andra sektorer. 

Organisationer som Stockholm Environment Institute och Amnesty Sverige står ut i kartläggningen. För chefen på SEI märks en löneökning på 29,63 procent mellan 2013 och 2020. Chefslönen på Amnesty Sverige har höjts med 25,67 procent, från 54.100 kronor 2013 till 67.986 i år. 

Som jämförelse har lönerna för privat och statlig sektor ökat med 13,1 procent i genomsnitt under samma period, enligt SCB.

Allra störst inom biståndsorganisationerna är lönelyftet för chefen på Diakonia, med en ökning på 46 procent, från 43.392 kronor till 64.000 kronor. Diakonia är en av de 14 biståndsorganisationer som får anslag från Sida, Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete, och jobbar för mänskliga rättigheter, demokratisering och jämställdhet.

– Jag hoppas att fokus inte ska ligga på just lönefrågan, utan på vad vi verkligen uträttar. Jag känner att jag har fått ett stort ansvar och kommer att jobba stenhårt för Diakonia, och att det är det man ser, vad vi uträttar i första hand, säger Lena Ingelstam, som i sommar blir ny generalsekreterare för Diakonia, till Omvärlden. 

Charlotte Rydh generalsekreterare för insamlingsorganisationernas branschorganisation
Charlotte Rydh generalsekreterare för insamlingsorganisationernas branschorganisation Foto: Giva Sverige

Enligt Charlotte Rydh, generalsekreterare för insamlingsorganisationernas branschorganisation, är det inte underligt att lönerna är höga, med tanke på organisationernas omsättning och storlek. 

– Vi pratar om en sektor där man arbetar för de mest utsatta i världen, och om frågor som handlar om vilket samhälle vi ska ha, med solidaritet och medmänsklighet. Varför ska det vara mindre betalt än om du sitter på Indiska eller MQ? säger Charlotte Rydh i Omvärldens podd. 

Inom bistånd jobbar du med något som är det viktigaste som statens ägnar sig åt

Enligt Carl-Henric Grenholm, professor emeritus i etik vid Uppsala universitet, finns det två sätt att se på saken.  

– Man kan resonera så att om du arbetar på en biståndsorganisation så kan du drivas av en ambition att du ska bistå människor som lever i fattigdom och drabbas av förtryck av olika slag. Och att man då borde, i solidaritet med de som verksamheten riktar sig till, inte ha allt för höga chefslöner, säger Carl-Henric Grenholm. 

Samtidigt, menar han, kan det vara klokt att ställa det mot vad som är lönesättningen inom olika statliga myndigheter.

– Och då skulle jag säga att inom bistånd så jobbar du med något som är det viktigaste som statens ägnar sig åt. Och det är klart att man då kan rekrytera välutbildade personer som gör ett bra arbete till just den verksamheten och då kan inte biståndsorganisationen ligga allt för långt under det som gäller för andra statliga myndigheter.

Rättelse: I en tidigare version av artikeln hade Carl-Henric Grenholm fått fel efternamn.