Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-26 20:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/storbankerna-tar-strid-mot-blockets-betaltjanst/

Ekonomi

Storbankerna tar strid mot Blockets betaltjänst

Bild 1 av 5 Har du köpt begagnat av privatpersoner? Hur gjorde du med betalningen? Elsa Darmark, 31 år, föräldraledig läkare, Enskede: – Ja, jag har köpt ganska mycket barnsaker begagnat av privatpersoner. Då har vi haft med oss pengar och betalat i handen. En gång köpte jag en overall och förde över pengarna i förväg till säljaren, men det var ett litet belopp. Jag skulle nog kunna tänka mig att använda en betaltjänst som garanterar pengarna.
Bild: Jonatan Stålhös
Bild 2 av 5 Martin Hellman, 31 år, föräldraledig ekonom, Kungsholmen: – Ja, jag har köpt ett begagnat skåp som jag kollade upp på Blocket. Sedan ringde jag säljaren och betalade på plats. Jag vill handla personligen på det sättet, skulle definitivt inte betala i förskott.
Bild: Jonatan Stålhös
Bild 3 av 5 Tina Lundström, 36 år, ekonom, Älvsjö: – Ja fast, då har jag åkt hem till någon. Jag skulle aldrig köpa en begagnad mobil som ska skickas till mig. På Tradera har jag nog använt Pay Pal, men jag skulle aldrig betala en stor summa.
Bild: Jonatan Stålhös
Bild 4 av 5 Fredrik Högberg, 48 år, elingenjör på kryssningsfartyg, Vasastan: – Nej, jag har ofta varit inne och tittat på Blocket, men jag har inte handlat, faktiskt. – Jag har läst om att det är mycket bedrägerier på nätet, men det är inte det som stoppat mig från att handla, utan att jag kanske inte egentligen behöver sakerna.
Bild: Jonatan Stålhös
Bild 5 av 5 Yvonne Jansson, 85 år, pensionerad vd-sekreterare, Kungsholmen: – Nej, jag har inte handlat begagnat. Jag är rädd för att handla på internet, att jag inte ska klara av det. Men det är inte för att jag tror att jag ska bli lurad. – Jag har en dator som jag köpte när jag fyllde 80 år.
Bild: Jonatan Stålhös
Blockets nya betaltjänst Direktbetalning som ska stoppa bedrägerier på nätet får nu hård kritik av storbankerna som menar att bank­sekretessen rundas. Men företaget bakom tjänsten slår tillbaka.
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in