Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-26 16:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/storningar-i-sebs-internetbank/

EKONOMI

Störningar i SEB:s internetbank

Foto: Janerik Henriksson/TT

En del kunder hos SEB hade på fredagens  eftermiddag problem med att logga in på internetbanken och i appen. Problemet ska nu vara åtgärdat enligt banken.

Kunder hos SEB har under fredagen upplevt problem med logga in på internetbanken och mobilappen. Enligt SEB var störningen kortvarig och är nu löst.

– Det var problem även med Swish men det ska också vara löst nu, säger Niklas Magnusson, pressansvarig på SEB.

Däremot pågår även en driftstörning vad gäller kortbetalningar. Banken arbetar på att lösa även detta problem.

– Det flesta kunder kommer nog inte märka av problem med kortet, det går fortfarande att betala. Det kan vara problem vid stora belopp på grund av spärrar, säger Niklas Magnusson.

Problemen beror enligt SEB på ett intern tekniskt fel.

– Vi beklagar detta.

Ämnen i artikeln

SEB
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt