Förlust för statens godståg Green Cargo på 42 miljoner - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Störningar i trafiken orsakade förlust för statens godståg

Green Cargo går back.
Green Cargo går back. Foto: Peter Lydén/Green Cargo

Det statliga tågfraktsbolaget Green Cargo redovisar en förlust efter skatt på 42 miljoner kronor för andra kvartalet i år. Motsvarande period i fjol var förlusten två miljoner kronor.

Sammanlagt under första halvåret blev resultatet minus 72 miljoner kronor. Detta kan jämföras med en vinst på fyra miljoner kronor mellan januari och juni 2017.

”Det svaga resultatet drivs av lägre transportintäkter som beror på minskade volymer orsakat av störningar i infrastrukturen”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Omsättningen uppgick till 1.091 miljoner kronor under andra kvartalet, jämfört med 1.124 miljoner kronor andra kvartalet i fjol.

Läs också: Green Cargos tåg körde sträckan där branden uppstod

Läs också: Godstrafiken på järnväg kan bli del av SJ

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.